Før i tiden var det ikke Promenadekonserten, men UKEtoget som innledet trondheimsstudentenes kulturfestival. Paraden gikk fra Hovedbygget ved NTH, forbi Samfundet og til Torget en lørdag i slutten av byggeperioden, og inneholdt både søte og frekke innslag og tablåer – i hvert fall etter datidens standard. Det var også vanlig med et UKEdyr, kanskje var det duen med krone som vi ser i begynnelsen av filmen som var maskoten til Åja – UKA-71.

De viktigste bidragsyterne til UKEtoget var linjeforeningene og de kunstneriske gjengene ved Samfundet; Pirum, Strindens og så videre. Men alle som har på seg svart studenterlue er ikke korister – for snaue førti år siden var dette et mye mindre sjeldent plagg en i dag.

Opptoget ble avsluttet med formannens tale fra toppen av UKEtårnet – som tradisjonen tro skulle være høyere enn statuen av Olav Tryggvason.

Reklame