Til salgs i Luka på Samfundet, fra forlaget eller i bokhandelen der du bor (på bestilling)

ukebok_forside

Mediedekning

Reportasje på nrk.no 06.10.2017

Kronikk i Adressa 26.10.2017

Anmeldelse i Heimen nr 3/2018

Kort omtale av festivalene som har vært etter at boka gikk i trykken:

UKA-21

Det spøkte lenge for store kulturarrangementer, men det umulige ble mulig akkurat i tide til UKA-21. Revyen «Razzmatazz» bringer tankene tilbake til de glade 1920-årene, og ble fulgt opp med tidsriktig forbudsfest på Huset. I lys av koronapandemien var det ingen som kunne kreve utenlandske storheter på konsertprogrammet, men Alan Walker og Tix laget fest i henholdsvis Teltet og Trondheim Spektrum. Teknologikonferansen UKAtech skiltet dessuten med foredragsholdere av internasjonalt format. Forøvrig noterer vi at innspilling av lydprogram med publikum er noe ungdommen setter pris på nå til dags. Årets oppussingsobjekt var Rundhallen, og UKEplakaten ble designet av Håvard Ekker. HKH Kronprins Haakon la endelig ned grunnsteinen til Samfundets nybygg. Som et aller siste kuriosum kan vi nevne at årets UKEsjef er sønn av sjefen for UKA-89, nevø av sjefen for UKA-85 og barnebarn av sjefen for UKA-61.

UKA-19

UKErevyen «Vivillé» flåste bort all verdens bekymringer, og barneteateret gjenoppstod med Astrid Lindgrens klassiker «Karlsson på taket». Dette var andre gang på 42 år at UKAs barneteater ikke ble egenskrevet. I Teltet spilte 1975, Alesso og Sigrid. Driften av Teltet og Huset ble skilt i hver sin seksjon (Arena og Drift), og du kunne endelig bruke ditt eget bankkort i stedet for Cashless i alle barene. Øvrige seksjoner ble sammenslått som forsøkt i 2007 (Kultur+Teater og PR+Næringsliv). Et staselig telt ble reist på Fengselstomta som en hyllest til gamle Cirkus, og avlastet selskapslokalene på Huset. UKEtoget gjenoppstod på alvor. Plakaten ble tegnet av Frøydis Kolseth.

UKA-17

UKErevyen «Ta-De-Du!» harselerte med nordmenns ambivalente forhold til nasjonalordet «dugnad». Festivalens hundreårsjubileum ble ellers markert med bok, monument, Husunderholdningens revykavalkade og repriser på tombola og stafetten «UKA rundt». I Dødens dal spilte Martin Garrix, Lorde, Future og Highasakite. Teltet ble for første gang også brukt til teknologikonferanse, og et escaperoom på Samfundet har vi heller ikke sett før. Barneteateret ble byttet ut med det lekne Tambateateret for voksne. Plakaten ble tegnet av Maria Milenko.

Reklame