Noen opplevelser er så store at du aldri glemmer dem. Inntil jeg kom i puberteten var livets høydepunkter helt klart mitt første møte med vidundrene tog, skip og fly.

Den følgende sammensatte teksten skildrer i grove trekk min jomfrutur med danskebåten Christian IV fra Kristiansand.

Vi var oppe kl. 8.00. Da vi kom til båten gikk vi inn og satte oss. Da vi var igang gikk vi opp på dekk. Det første vi hørte var UUU, UUU, UUU. Da vi var tilbake i Kr. sand var det helt mørkt. Det var en spenende tur.

Det som ikke kommer frem er hvordan jeg tilbrakte en hel ettermiddag bak et steingjerde i Hirtshals og drømte om å ha mitt eget skip på Lågen. Jeg husker også at jeg ikke fikk drikke melk den morgenen på grunn av faren for sjøsyke, besøk på Nordsømuseet (nå Nordsøen Oceanarium) og at far den kvelden gjorde mannskapet oppmerksom på en mann som var for full på å ta vare på barna sine. Selv kjøpte vi mest godteri i den såkalte «tax free»-butikken. Alle kom seg nok hjem til slutt.

Med dette er også reisen gjennom de gamle O-fagsbøkene kommet til endepunktet. Det er selvfølgelig mer stoff å ta av, men i stedet for å utlevere meg selv ytterligere oppfordrer jeg heller deg som leser dette til å kikke i dine egne bøker. Kanskje får du vite en ting eller to om hva som formet deg slik du har blitt, og muligens en liten sjanse til å orientere deg på nytt.

Det var vel i bunn og grunn det orienteringsfag skulle handle om.


Reklame