Den store O-fagskavalkaden nærmer seg slutten, men jeg har selvfølgelig spart et par godbiter til slutt. Nest sist ut er et eksempel på hvor lett avisartikler kan skli ut hvis vi lemper på kravene til kildekritikk. Lærerinne Anne ba oss antagelig skrive en nyhetssak, og siden så jeg meg ikke tilbake før følgende journalistiske heisatur var nedtegnet.

Igjen skinner min glede over vitenskap og teknologi tydelig igjennom. Akkurat denne teksten er nok også sterkt inspirert av spillefilmen Jurrasic Park, som hadde premiere et par år i forveien. Som nevnt i den tidligere publiserte romhistorien var jeg dessuten på denne tiden over gjennomsnittet begeistret for tallet åtte, engelskklingende ord og uttrykk – og da særlig dem som begynte med bokstaven A.

I ettertid spør jeg meg selv:

Hvor ligger den evolusjonsmessige sammenhengen mellom dinosaurer og bier?
Hva i all verden er en «fishing shaping-butikk»?
Hvem er egentlig bestrålet – fisk eller fiskere?

Osv.

Si hva du vil om dekningen av populærvitenskap i Aftenposten. Men den har i det minste tatt seg opp siden lørdag 8. mai 1995.

Lørdag 8/5-95 kom en Nazist Med et robbet Activisert Magnet kort inn på et Aktivisert Computer kode. koden er lagret på kjemi ker Labratoriet. Nazisten robbet Noen Dinosaur fostre, en Dilophosaurs spyttprøve og en disket med Nyttige opplysninger om PC 812. Atomforskningen er slettet. Spyttet er lagret fra en Bieforskning på DNA.


Hvis nazisten greier det har han havet i sin egen hånd. En atom prøve fra fabrikken ble bombet i luften Radioaktive nedfall er underveis. Med retning Atlanterhavet fire spekkhoggere er funnet utenfor New York City havn, i morges ble båt trafikken stanset og fishing shaping buttikken er opphørt, fiskerne er kalt inn og 500.000.0 er Radioaktivft strålet.

Reklame