I anledning hundreårsjubileet for kunnskapsbyen Trondheim i 2010 vil jeg fremover dele noen historiske filmklipp på bloggen min. De fleste klippene kommer fra UKA og Samfundet, men universitetet som institusjon vil også være representert. Klippene gir forhåpentlig morsomme og interessante tidsbilder fra studentmiljøet i byen gjennom hundre år.

Den første videosnutten er hentet fra UKA-71 – Åja – og viser en opptreden ved studentkoret Pirum på Torget i forbindelse med blæsten. I mange år var det vanlig at Fotogjengen ved Samfundet laget en UKEfilm fra festivalen, og det er en slik produksjon denne scenen opprinnelig stammer fra. I dag lages UKEdokumentarene gjerne av UKAs funksjonærer i Student-TV.

Sangen Pirum synger er Fredmans epistel nr 9 av C M Bellman. Som vi ser er korets tradisjonelle klesdrakt fortsatt under utvikling i forhold til hvordan Pirum fremstår i dag. Vi ser også glimt av Strindens Promenade Orchester og vogner fra dette årets UKEtog. Denne paraden gikk fra høyskolen til Torget, og kulminerte i UKEsjefen eller samfundsformannens bestigning av UKEtårnet. Dermed kunne UKA begynne.

Legg forøvrig merke til at festivalens rolle i studentmiljøet skapte debatt den gang som nå.

Snurr film: Pirum UKA-71

Reklame