En av O-fagstimenes største gleder var muligheten til å skrive det lærerinnen kalte «fantastiske fortellinger», altså fri dikting. For min del endte det stort sett med handlingsmettede historier med sterke innslag av romfart og teknikk. Hvis vi bærer over med den svake rettskrivingen i eksempelet under, gir teksten uttrykk for opptil flere av mine barnslige gleder; fra en forkjærlighet for tallet åtte og kreative vokalkombinasjoner – gjerne med engelsklignende klang – til klare og tydelige tidsangivelser (husk at dette var lenge før tv-serien «24» slo an). Jeg gir dessuten meg selv pluss i margen for en korrekt forståelse av avstandsbegrepet lysår, til tross for at den omtalte farten er en fysisk umulighet. U-båtscenen er ganske sikkert inspirert av legotemaet «Aquazone», som var svært populært håndskrivende stund. Forøvrig finner jeg et fint driv i fortellingen, kanskje med unntak av en håndfull altfor krappe svinger her og der i handlingen. God lesing!

Idag skal romfergen A-18 skytes ut fra NACIONAL united utskytingsbase. Målet er å finne den sjeldne acticus nodicus (bildet) som bare finnes på actiuylys en uoppdaget planet. Men klokken er bare 14.35 så det er 25 min. igjen til oppskytning.

Jeg holt netopp på sikkerhetssjekke raketten, det er mye styr med bensin og olje og sånn. Men det rare er de har taimet alt samment: kl. 14.30 hvar det olje fyll og kl. 14.39 hvar det bensinfyll O.S.V. Men nå er alt klokk 14.45 ha det så lenge. 5 min. senere: hei igjen! Nå er jeg på vei inn i rakketen… Oi klokken er 14.50 nå må jeg skynde meg inn i cocpiten, så kan nedtellingen bare beggynne. 10-9-8-7-6-5-4-3-2-1 TAKE OFF! svossssj i et hav av røyk forsvant rakketten opp i verdensrommet i en fart av 2000 lysår i sekundet.

Da klokka hvar 17.00 landet vi på activylys vi så oss rundt men ingen acticus nodicus og se men da vi så nermere på vannet hvar det vann med farge i Rødt, Gult, blådt acticus greia levde under vann vi fant mini U-båten jeg klatret inn og dukket. Da jeg…ops jeg møtte en rar fisk (bildet) den svømte rundt planten og «voktet» den.

jeg kjørte nermere plystret plystret den og noen stein falt ned BOM! KRASJ! sa det og planten ble mos jeg svømte opp igjen og så på det moste u-båt vraket med den teite fisken som burde grilles. men da jeg så at drakten var den full av gørr og mellom gørret var en liten farge sprakende plante OBOY det er acticusen som fulgte med i en misforståelse. Da jeg var på vei inn i raketten igjen kom et kometangrep æsj og dobbeltæsj. men da jeg hadde strevd meg gjennom verdensrommet igjen og landet på basen (heldivis!)


Reklame